Jack’s Festival van het Levenslied 2022 voor de 30e keer groots en gratis!

Tilburg heeft er drie jaar op moeten wachten, maar op 11 en 12 juni is het zover: het jubileum van het Jack’s Festival van het Levenslied. Voor de 30e keer staat het centrum van de stad op zijn kop. Het Jack’s Festival van het Levenslied is het grootste, gratis festival in zijn soort. Zo’n 50.000 mensen genieten, normaal gesproken, jaarlijks van de beste en bekendste Nederlandstalige artiesten.

Dit jaar staan onder anderen Django Wagner, Frans Bauer, Samantha Steenwijk, Rene Schuurmans en Corry Konings op het podium op de Paleisring.

Mart en Willeke
Het hoogtepunt van zaterdag 11 juni is misschien wel het gezamenlijke optreden van de Grand Dame van het levenslied met de Grote Ster van dit moment: Willeke Alberti en Mart Hoogkamer. Ze zullen uiteraard hun eigen grote hits zingen, maar dus ook in duet gaan met elkaar. Een unieke gebeurtenis.

Beppie Kraft
Een bijzondere naam op het programma is Beppie Kraft. De ongekroonde Koningin van het Limburgse lied treedt namelijk vrijwel nooit op buiten haar eigen provincie. Voor het eerst kan Tilburg zien waarom de Limburgers haar al decennia op handen dragen.

Jack’s Ameezing
Op zondag wordt het festival afgesloten met Jack’s Ameezing. Een, de naam geeft het al wel weg, meezingspektakel waarin onder anderen Henk Dissel, Django Wagner, Karin Bloemen en John de Bever de grootste hits uit 30 jaar Jack’s Festival van het Levenslied zullen zingen.

Euregio Jeugdorkest
Ook dit jaar zal de muzikale begeleiding van de artiesten worden verzorgd door het Euregio Jeugdorkest. Een orkest dat bestaat uit de grootste talenten van de conservatoria in Zuid-Nederland en Vlaanderen. De bezoekers van het festival zullen dus kunnen genieten van een vleugje klassiek en een flink vleug klasse.

Het Jack’s Festival van het Levenslied wordt georganiseerd door ondernemers uit de regio Tilburg en geheel bekostigd door sponsoren.

Het Festival begint zaterdag 11 juni om 19.30 en op zondag om 14.00 op de Paleisring in het Centrum van Tilburg.

Deel dit bericht