Festival van het Levenslied 2023: volle bak feest!

Het is misschien wel de mooiste Tilburgse traditie die er is: Het Festival van het Levenslied. Op 3 en 4 juni staat het centrum van de stad op zijn kop. Het Festival van het Levenslied is het grootste, gratis festival in zijn soort. Zo’n 50.000 mensen genieten jaarlijks van de beste en bekendste Nederlandstalige artiesten.

Vertrouwde namen
Uiteraard is de line-up van grote Nederlandstalige klasse. Vertrouwde namen Stef Ekkel, Ben Cramer, Sieneke, Corry Konings en Ammar staan op zaterdag op het podium op de Paleisring.

Orkest
Het hoogtepunt van de zaterdag is het orkestdrieluik. Het Euregio Jeugdorkest, dat bestaat uit de grootste talenten van de conservatoria in Zuid-Nederland en Vlaanderen, zullen de miniconcerten van Danny de Munck, Ruth Jacott en John West muzikaal begeleiden. Drie ervaren topartiesten mét toporkest. Beter wordt het niet.

Tilburgs Rondje
De zondag wordt afgetrapt door talenten uit eigen stad tijdens het Tilburgs Rondje. René Schuurmans, Robert Pater, Jeffrey Kuijpers, Wilbert-de Toreador-Pigmans, Marianne Weber en Quido van de Graaf komen daarna. Het kan niet anders dan dat het in de Tilburgse binnenstad één groot feest wordt.

Wesly, Django en Mart
Het Festival van het Levenslied wordt in stijl afgesloten met drie van de grootste Levensliedsterren van dit moment. Wesly Bronkhorst, Django Wagner en Mart Hoogkamer geven alle drie een miniconcert. Ook nu onder begeleiding van het Euregio Jeugdorkest.

Ondernemers
Het Festival van het Levenslied wordt georganiseerd door ondernemers uit de regio Tilburg en geheel bekostigd door sponsoren.

Het levenslied begint zaterdag 3 juni om 19.30 en op zondag 4 juni om 14.00 op de Paleisring in het Centrum van Tilburg.

Deel dit bericht